Fanfare orkest Excelsior

Donatie: €3000

Ruim 60 jaar geleden kreeg Excelsior een nieuwe vaandel. Dit vaandel is de identiteit van de fanfare, het hart van hun club. Zonder vaandel, geen Excelsior! Ruim 60 jaar is het vaandel met trots in weer en wind bij talloze Excelsior activiteiten door IJsselstein en omgeving gedragen.

De tand des tijds en de vele activiteiten waarbij het vaandel aanwezig was hebben zijn sporen achter gelaten. Er zijn stiksel beschadigd of zitten los en er zijn stukken van het borduursel verdwenen. OM het vaandel te repareren is  Zuster Gertrui van de Abdij van onze lieve vrouwe van Nazareth in Brecht, België ingeschakeld. Zuster Gertrui voert al vele jaren restauraties uit aan oude vlaggen en vaandels en maakt ook nieuwe. Zij is nog een van de weinige experts op dit gebied.

Na een uitgebreid onderzoek van het vaandel heeft zuster Gertrui aangegeven dat ons vaandel nog te goed is om weg te doen en dat restauratie heel goed mogelijk is. Wel is restauratie, letterlijk, monnikenwerk. Alles wat zuster Getrui aan werk moet doen is handwerk! Zij is 4 tot 5 maanden bezig het vaandel te herstellen. Het vaandel blijft dan voor vele jaren behouden voor de IJsselsteinse gemeenschap en voor Exelsior.

Recente Donaties

Een overzicht van recente donaties uitgegeven door het IJsselsteinFonds.

Confidental Infomation