Kerstavond Klein Sprokkelhorst

Donatie: €4000

kertavondvanmevrsprokkelhorst

De kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst is een laagdrempelig, maar hoogwaardig cultureel evenement voor de inwoners van IJsselstein en de regio Lopikerwaard.
Deze avond is in 2009 ontstaan als een initiatief van de Vrienden van het Stadsmuseum IJsselstein om het culturele veld van de regio te versterken en de inwoners en politiek van IJsselstein kennis te laten maken met de kwaliteit en diversiteit van het gehele culturele veld. Het evenement heeft inmiddels een groot draagvlak verworven bij zowel culturele instellingen, de gemeente en burgers in de regio. Na drie jaar is De kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst uitgegroeid tot een groot evenement met meer dan 40 locaties en 50 presentaties. Alle monumenten, culturele locaties en heel veel bewoners van de historische binnenstad stellen hun deuren open.
In de afgelopen drie jaar kon het evenement op pro-deo basis worden georganiseerd. Door de schaalvergroting van het evenement is dat niet helemaal zonder kosten vol te houden. Met een groot publieksbereik van tussen 5000 en 7500 mensen en de inzet van meer dan 300 vrijwilligers, de gehele binnenstad en alle grote en kleine locaties, zijn er gelden nodig. Dit is nodig om in de uitvoering en organisatie bepaalde taken te kunnen uitbesteden zoals horeca, publiciteit, huur en schoonmaak van locaties, vergunningen en beveiliging. Het IJF verleent eenmalig een bijdrage aan de professionaliseringskosten van de organisatie.

Recente Donaties

Een overzicht van recente donaties uitgegeven door het IJsselsteinFonds.

Confidental Infomation