Stichting Stukkie Fietsen

Donatie: €7000

Stichting Stukkie Fietsen € 7000,- , voor de aanschaf van een duofiets.

De Stichting Stukkie Fietsen heeft ten doel om fietstochten mogelijk te maken voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking of diegenen die anderszins niet in staat om zelf er op uit te gaan met de fiets. Met behulp van de bijdrage van het IJF schaft de stichting een zogenoemde duofiets aan waarop fietser en fietspartner naast elkaar kunnen zitten.

Linda van Oiijen-van der Linden van de Stichting Stukkie Fietsen is enthousiast over het eerste fietsseizoen: “Vooral dankzij een zeer royale bijdrage van het IJsselsteinFonds kon Stichting Stukkie fietsen afgelopen fietsseizoen een vliegende start maken. In januari opgericht en eind april reden we al met de nieuw aangeschafte duofiets. In rap tempo kwamen er meer klanten bij die graag van de mogelijkheid gebruik maakten tegen een kleine vergoeding (voor onderhoud van de fiets en de stichting) een duofiets met mankracht te ‘huren’. Belangrijker nog: getuige hun spontane reacties zijn de klanten erg tevreden. Gelukkig werd de stichting versterkt door enthousiaste fietsvrijwilligers. Halverwege het seizoen werd de fiets vijf dagen per week gebruikt; op drie dagen werden er meerdere ritten gemaakt. De eerste set banden is dan ook al versleten en vervangen.
De theorie over waarom en hoe belangrijk het kan zijn om lekker naar buiten te kunnen, kenden we. Daartoe heel praktisch een extra mogelijkheid aanbieden en zien wat het doet met mensen, is echter vele malen indrukwekkender en mooier. Het is een heel dure fiets, maar wat je er mee kunt doen, is onbetaalbaar!”

Recente Donaties

Een overzicht van recente donaties uitgegeven door het IJsselsteinFonds.

Confidental Infomation